Felhasználói név Jelszó


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


Arany János Középiskolai Tehetséggondozó Kollégium
Cím: 5600 Békéscsaba, Lencsési út 136.Email: aranykol@t-online.hu
Web: www.arany-kollegium.huTelefon: (66)459-366, (20)554-5979
Fax: (66)459-366Gps: 46.66712952 , 21.12400246

Bemutatkozás

Kedves Tanuló!

A békéscsabai Arany János Középiskolai Tehetséggondozó Kollégium szép természeti környezetben, erdõs ligetes park közepén fekszik a Körös partján, a város központjától 3 km -re. A 7- es, 17- es autóbusszal is jól megközelíthetõ. Intézményünkben sportolói és mûvészeti tehetséggondozást folytatunk. Természetesen intézményünk tanulói közé tartoznak nem sportoló diákok is. Ezt a szolgáltatást a kollégium kiemelkedõ környezeti adottságai, tárgyi és infrastrukturális feltételrendszere teszi lehetõvé /tornaterem, jól felszerelt konditerem, erdei kondipálya a kollégium melletti Körös folyó partján húzódó 5 km-es kiépített kerékpárút/. A kollégiumi tehetséggondozó csoportba tartozó tanulók az eddig megszokott hagyományos kollégiumi szolgáltatásokon kívül tanulmányi és sporteredményüktõl függõen különbözõ kedvezményekben részesülhetnek. Mûvészeti képzéshez és edzéstervhez alkalmazkodó házirend, és esti felzárkóztatás, korrepetálás.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával az Oktatásért Közalapítvány pályázatot hirdetett OKA-II. Felzárkóztató a szakmatanuláshoz címmel. Kollégiumunk sikeresen pályázott az országos programra, melynek célja: Az oktatásból kiesett legalább hat osztályt végzett, fokozottan hátrányos helyzetû fiatalok beemelése a szakképzésbe. A programban résztvevõ tanulókat a következõ juttatások illetik meg: ingyenes kollégiumi elhelyezés, étkezés, helyi és helyközi bérletek valamint heti 4.000 Ft ösztöndíj.

Az elhelyezés:
Az épületegyüttes két, három, négy, öt, hat ágyas szobái otthonos elhelyezést nyújtanak 235 kollégista lány és fiú számára. Emeletenként TV, DVD, hûtõszekrény, mosógép, centrifuga áll a tanulók rendelkezésére.

Ellátás:
A kollégiumban lakó diákok napi háromszori étkezést vehetnek igénybe. A tanulók napirendjéhez igazodva lehetõvé tettük a napi két alkalommal történõ meleg vacsoráztatást.

Oktató- és nevelõmunka:
Rendezvényeink:
A programok szervezését a kollégiumi Diákönkormányzat végzi a nevelõtanárok irányításával. Hagyományos rendezvényeink között szerepelnek: Gólyatábor, jeles ünnepeink, Arany Napok, karácsonyi teaház, vetélkedõk stb. Ezeken a rendezvényeken a mûvészeti képzésben részesülõ kollégista tanulók rendszeresen bemutatkozási lehetõséget kapnak.

További szolgáltatások:
14 db Pentium 4-es hálózatra kapcsolt számítógép, lézernyomtató, scanner, a Sulinet program segítségével mikrohullámú internet kapcsolat, az egész kollégium területén.
szakkörök: számítástechnika, tanulásmódszertan, kézmûves, háztartási, illemtan, színház- és múzeumlátogatások (bérletek színházba, filharmóniára), uszodabérletek,
sportolási lehetõség: kézilabda, asztalitenisz, pingpong, foci, darts.
Minden érdeklõdõ diákot szeretettel várunk!

Miért érdemes ide jönni: nyugodt környezetben élheted hétköznapjaidat, a nevelõk fiatalosak, megértõk és lelkesek, korszerû számítógépterem és gyors Internet-hozzáférés áll rendelkezésedre, részt vehetsz a kollégium „nyüzsgõ” életében, új barátokra és szerelemre találhatsz, az iskolai teendõidet nyugodtan végezheted.
Mekisné Szilágyi Mária igazgató
5600 Békéscsaba, Lencsési út 136. Pf.: 194 Tel/fax: 66/459-366


Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Járásaink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5) in Unknown on line 0